Smažené topinamburáky

Tyhle placičky z topinambur jsou moc dobré. Podáváme je jako chuťovku, ale i přílohu ke zvěřinovému guláši. Gramáž všech ingrediencí je orientační, nevážím, dělám "od oka".


3.02x
30 min

Postup přípravy

Topinambur očistíme důkladně kartáčkem a na jemném struhadle nastrouháme.

Přidáme česnek utřený se solí, vejce, mletý pepř, mouku, zakysanou smetanu a promícháme.

Na pánvi necháme rozpálit olej, lžící rozetřeme placičky a smažíme dozlatova. Smažené topinamburáky necháme odsát od přebytečného oleje na papírovém ubrousku.

Topinamburáky jsou skvělou chuťovkou i přílohou. Jen se po nich zapráší!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené topinamburáky

Zpět na recept