Smažené topinamburáky

Tyhle placičky z topinambur jsou moc dobré. Podáváme je jako chuťovku, ale i přílohu ke zvěřinovému guláši. Gramáž všech ingrediencí je orientační, nevážím, dělám "od oka".


3.02x
30 min

Ingredience

4 stroužkyčesnek
2 ksvejce
2-3 lžícehladká mouka
150 gzakysaná smetana
500 gtopinambur

podle chuti

sůl
mletý pepř

podle potřeby

olej na smažení

Postup přípravy

Topinambur očistíme důkladně kartáčkem a na jemném struhadle nastrouháme.

Přidáme česnek utřený se solí, vejce, mletý pepř, mouku, zakysanou smetanu a promícháme.

Na pánvi necháme rozpálit olej, lžící rozetřeme placičky a smažíme dozlatova. Smažené topinamburáky necháme odsát od přebytečného oleje na papírovém ubrousku.

Topinamburáky jsou skvělou chuťovkou i přílohou. Jen se po nich zapráší!


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Smažené topinamburáky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.