Zapečný pórek je lehké jídlo vhodné pro redukční dietu.
Hodnocení
3.2
/ 5 (101x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
1x
Ingredience
sůl
500 g
pórek
25 g
hladká mouka
2.5 sklenice
nízkotučné mléko
muškátový oříšek
mletý černý pepř
150 g
drůbeží šunka
2 lžíce
eidam 30%
Postup přípravy
Pórek očistíme, nakrájíme na silnější kolečka a ve vodě podusíme.
Současně si z mléka a mouky připravíme bešamel, který ochutíme muškátovým oříškem, osolíme a opepříme.
Šunku nakrájíme na hranolky, promícháme s podušeným pórkem a vsypeme do zapékací misky. Zalijeme bešamelovou omáčkou, posypeme nastrouhaným sýrem a přibližně 20 minut zapékáme na 200°C.