Zapečený pórek v jogurtu

Zdravý a chutný teplý předkrm. Pórek v kombinaci se salámem, sýrem a jogurtem.


3.2143x
45 min
1×

Postup přípravy

Pórek očistíme a nakrájíme na špalíčky. Ty krátce povaříme v osolené vodě. Špalíčky necháme okapat.

Sýr nastrouháme. Salám oloupeme a nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme máslem.

Připravíme si zálivku. Petrželku opereme, osušíme a nasekáme najemno. Spolu s vejcem ji vmícháme do jogurtu. Ten dochutíme paprikou, solí a pepřem podle chuti.

Do připravené zapékací misky rozložíme špalíčky pórku. Posypeme je sýrem a kostičkami salámu.

Vše přelijeme jogurtovou zálivkou a v předehřáté troubě na 180°C zapékáme asi 25 až 30 minut.

Hotový zapékaný pórek v jogurtu ihned podáváme. Můžeme podávat jako předkrm, hlavní chod nebo jako přílohu k masům.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený pórek v jogurtu

Zpět na recept