Zapečený mazanec s džemem lesní směs

Zbyl vám ze svátků mazanec? Nevěšte hlavu, můžete z něj udělat skvělé syté jídlo.V kombinaci s džemem z lesních plodů a vaječnou pěnou mu půjde jen těžko odolat. Máte hotovo do hodiny.


3.73x

Postup přípravy

Nejprve si předehřejeme troubu na 180 °C. Pak mazanec nakrájíme na slabší plátky, potřeme džemem lesní směs a skládáme do vymazané zapékací misky. Jednotlivé vrstvy prosypeme rozinkami.

Následně ve velké míse rozmícháme cukr, smetanu a mléko. Vezmeme si další mísu a prošleháme v ní vajíčka. Ty pak vlijeme do mléčné směsi a důkladně zamícháme, aby se suroviny dobře spojily.

Přelijeme směsí mazancové plátky. Posypeme trochou strouhaného muškátového oříšku, mandlovými plátky a pečeme v troubě 30 minut do zlatohněda.
user-icon

autor Hamé


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený mazanec s džemem lesní směs

Zpět na recept