Vaření.czReceptyZapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Recept na lilek plněný masovou směsí z mletého hovězího masa, hlívy ústřičné a bulguru. Pokrm podáváme s novým bramborem jako hlavní chod.


3.059x
60 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
50 gcibule
2 kslilek
100 ghlíva ústřičná
250 gmleté hovězí maso
100 gbulgur
100 geidam 45%

podle potřeby

olej

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Bulgur uvaříme podle návodu na obalu doměkka a necháme okapat. Oloupaný česnek a cibuli usekáme najemno. Hlívu ústřičnou očistíme a nakrájíme na drobné kousky. Lilky omyjeme, osušíme a podélně rozkrojíme na poloviny, dužinu osolíme a necháme asi 15 minut "vypotit". Pak tekutinu setřeme a na malém množství oleje lilky zvolna opečeme doměkka. Z pečených lilků vydlabeme střední část dužiny a jemně ji pokrájíme. Na oleji necháme krátce zpěnit cibulku a česnek. Vmícháme mleté hovězí maso s hlívou ústřičnou a dužinou z lilku, vše osolíme, opepříme a ochutíme malou špetkou drceného kmínu. Směs orestujeme a jakmile maso zbělá, přilijeme podle potřeby malé množství vývaru a zakryté dusíme asi 20 minut doměkka. Nakonec necháme šťávu téměř vysmahnout a k masové směsi vmícháme okapaný bulgur. Vydlabané lilky naplníme připravenou směsí, posypeme strouhaným sýrem a zapékáme při 200 °C asi 20 minut. Zapečené lilky plněné masovou náplní a bulgurem rozdělíme na porce, posypeme usekanými bylinkami a podáváme s novým bramborem a zeleninovým salátem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený lilek s masovou náplní a bulgurem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena