Recept na lehký salát s bulgurem, pečenou dýní a polníčkem.
1 hrnek | bulgur |
2 hrnky | teplá voda |
1 ks | uzené tofu |
0.5 ks | dýně Hokaido |
100 g | polníček |
1 ks | velké rajče |
2 lžíce | olej |
1 lžíce | pepř a sůl |
2 lžičky | mletá uzená paprika |
1 hrst | dýňová semínka |
2 stroužky | prolisovaný česnek |
Dýni očistíme, nakrájíme na kostky a přendáme do misky. Tofu nakrájíme na podobné kostky jako dýni a přidáme do misky k dýni. Zakápneme olejem, přidáme 2 stroužky prolisovaného česneku, osolíme, opepříme a přidáme 2 lžičky uzené červené papriky. Dýni a tofu pečlivě promícháme a přendáme na plech vyložený pečícím papírem. Dáme péct do předehřáté trouby na 200 °C zhruba na 25 minut.
Mezitím si uvaříme bulgur. Propláchnutý bulgur vaříme v osolené vodě zhruba 15 minut. Poté stáhneme ze sporáku, přiklopíme pokličkou a necháme dojít.
Do hotového bulguru zamícháme pečenou dýni a tofu. Rajče umyjeme a nakrájíme nadrobno, polníček natrháme na lístečky a oboje přidáme do bulguru.
Hotový salát s bulgurem a pečenou dýní podáváme sypaný dýňovými semínky jako lehký hlavní chod.
Kuskus a bulgur: Zdravá konkurence rýže
Klasicky vařenou či dušenou rýži máme často na talíři - doma i v restauraci. Ale už málokterý jídelní lístek obsahuje kuskus či bulgur, přitom se k pokrmu často hodí lépe.
Videorecept: Salát z černé čočky podle Anny
Tak tohle je vážně pecka! Salát z černé čočky Beluga je naprosto dokonalý! Kombinace sladkého kokosového mléka, pikantnosti zázvoru a kyselosti citronu vás naprosto dostane!
autor Jitka Langeová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena