Zapečený králík

Recept na netradičně upravené králičí maso. Zapečené s kysaným zelím a brambory.


2.9981x
90 min

Ingredience

1 dlolej
8 ksbrambory
4 kscibule
1 kskrálík
8 plátkůanglická slanina
500 gkysané zelí

podle chuti

česnek
sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na 4 díly. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme je na plátky Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme osolené a opepřené porce králíka a krátce podusíme. Maso vyjmeme. Do výpeku dáme vrstvu kysaného zelí a plátky brambor. Vše osolíme, okmínujeme a na zelí položíme maso, které hustě posypeme nakrájeným česnekem. Vše zakryjeme plátky slaniny. Králíka vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, až je maso i brambory měkké. Zapečeného králíka ihned podáváme. Králíka můžeme doplnit čerstvou zeleninou.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečený králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena