Zapečený králík

Recept na netradičně upravené králičí maso. Zapečené s kysaným zelím a brambory.


2.9981x
90 min

Postup přípravy

Králíka naporcujeme na 4 díly. Cibuli očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme je na plátky

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli. Přidáme osolené a opepřené porce králíka a krátce podusíme. Maso vyjmeme. Do výpeku dáme vrstvu kysaného zelí a plátky brambor. Vše osolíme, okmínujeme a na zelí položíme maso, které hustě posypeme nakrájeným česnekem. Vše zakryjeme plátky slaniny.

Králíka vložíme do předehřáté trouby a zapékáme, až je maso i brambory měkké.

Zapečeného králíka ihned podáváme. Králíka můžeme doplnit čerstvou zeleninou.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený králík

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká