Zapečený kapr

Recept na skvěle ochuceného kapra.


3.1333x
75 min

Ingredience

4 porcekapr
150-200 ggothajský salám

podle chuti

česnek
sůl
čerstvý zázvor

podle potřeby

máslo

Postup přípravy

Menší porce kapra jemně osušíme utěrkou. Poté je prosolíme a potřeme utřeným česnekem.

Na másle kousky kapra osmažíme, ale ne příliš - tak, aby se maso neoddělovalo od kostí.
Každý osmažený kus kapra položíme na dva až tři plátky gothajského salámu a okořeníme zázvorem. Silnější aroma zázvoru docílíme nastrouháním čerstvého. Do salámových rozprostřených plátků rybu zabalíme.

Jednotlivé porce kapra převineme nití (jako španělské ptáčky), narovnáme je do tukem vymaštěného pekáčku a zapečeme.

Zapečeného kapra podáváme s opečenými vařenými brambory nebo hranolky.

Foto: Shutterstock.com
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečený kapr

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena