Pečené kapří filety

Spoustu druhů ryb doprovází nekonečné množství vůní a chutí a jejich vzájemná kombinace je již zcela na naší fantazii. Zkuste fantastické kapří filety s cibulí a petrželí pečené na černém pivě.


0.00x

Ingredience

4 stroužkyčesnek
1 lžičkaolej
sůl
50 gmáslo
0.5 kscibule
1 lžičkakmín
pepř
100 mltmavé pivo
1 svazekhladkolistá petržel
400 gkapr filet

Postup přípravy

Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut. Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo. Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě. Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz. Recept vznikl za podpory:

Kapr v hlavní roli: Klasické i méně známé recepty

Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!

Kapr

user-icon

autor Lucie

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pečené kapří filety

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena