Spoustu druhů ryb doprovází nekonečné množství vůní a chutí a jejich vzájemná kombinace je již zcela na naší fantazii. Zkuste fantastické kapří filety s cibulí a petrželí pečené na černém pivě.
4 stroužky | česnek |
1 lžička | olej |
sůl | |
50 g | máslo |
0.5 ks | cibule |
1 lžička | kmín |
pepř | |
100 ml | tmavé pivo |
1 svazek | hladkolistá petržel |
400 g | kapr filet |
Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte. Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem. Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem. Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut. Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo. Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout. Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě. Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz. Recept vznikl za podpory:
Kapr v hlavní roli: Klasické i méně známé recepty
Kapra v trojobalu a dozlatova osmaženého zná každý. Ale možností, jak tuto rybu chutně připravit, je vícero. Využijte období, kdy je český kapr k mání a vyzkoušejte nějakou novou úpravu, stojí to za to!
autor Lucie
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena