Pečené kapří filety

Spoustu druhů ryb doprovází nekonečné množství vůní a chutí a jejich vzájemná kombinace je již zcela na naší fantazii. Zkuste fantastické kapří filety s cibulí a petrželí pečené na černém pivě.


0.00x

Postup přípravy

Filety očistěte od šupin a kůži na několika místech nařízněte.



Rybu pokapejte citronem, potřete prolisovanými dvěma stroužky česneku, osolte, opepřete a posypte kmínem.


Na dno pekáče navrstvěte na kolečka nakrájenou cibuli a nahrubo nasekané stonky petržele. Vše zalijte pivem.


Na cibuli položte rybu kůží nahoru, mírně ji potřete olejem a pečte při teplotě 180 °C asi 30 minut.

Než se ryba upeče, připravte si bylinkové máslo.
Rozpusťte máslo a v hmoždíři ho utřete s hladkolistou petrželí, zbylým česnekem, pepřem a špetkou soli. Z citronu jemně nastrouhejte kůru a do směsi ji vmíchejte. Nechte vychladnout.

Ze zatuhlého másla pomocí dvou lžiček tvarujte malé „nočky“ a podávejte je na čerstvě upečené rybě.

Více skvělých receptů naleznete na www.akademiekvality.cz.

Recept vznikl za podpory:
                      
user-icon

autor Lucie


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Pečené kapří filety

Zpět na recept