Recept na velmi jednoduchou přílohu nebo hlavní jídlo. Zapečený sterilovaný hrášek se slaninou a sýrem. Příprava nám zabere jen pár minut a dobré jídlo je na stole. Navíc ze surovin, které většina z nás má vždy po ruce.
150 g | slanina | |
sůl | ||
3 ks | vejce | |
1 lžíce | máslo | |
125 ml | mléko | |
100 g | tvrdý sýr | |
1 sklenice | hrášek sterilovaný |
Cuketa: Zeleninový poklad v kuchyni, který se hodí k zapékání, grilování i smažení
Cuketu jsme vděčně přijali do jídelníčku jako stále více oblíbenou všestranně využitelnou zeleninu. Bohužel stejně jako je skupina lidí, kteří ji milují a dávají ji téměř do všeho, tak existují lidé, kteří cukety ze srdce nenávidí. Jejich problém je buď ve stravovacích zvycích, ale také v tom, že neumí ocenit její jemnost, navíc ji neumí správně připravit. Přitom na tom není nic složitého!
Zelený hrášek v receptech: Do polévky, rizota i k masu
Hrášek svou sytě zelenou barvou, nasládlou chutí a křupavostí okouzluje nejeden letní talíř. Pokrmy z něj jsou svěží, nenáročné a nabité energií. Pusťte ho do kuchyně a užijte si jeho sezónu, která na sebe nenechá dlouho čekat.
Slaný veganský koláč: Vyzkoušejte hráškový s tofu krok za krokem
Rychlý recept na křehký slaný koláč s hráškem a krémem z uzeného tofu, který vás naučíme krok za krokem. Může být skvělou večeří, ale klidně si jej můžeme přibrat na jarní piknik.