Zapečené palačinky s mletým masem

Palačinky plněné kořeněnou směsí mletého masa, zalité bylinkovou smetanou. Tip na výborný oběd.


4.027x
45 min
2×

Postup přípravy

Z mléka, vajíčka, mouky a soli si připravíme hladké těsto, které necháme 5 minut odpočívat. Poté na rozpáleném oleji z těsta upečeme čtyři tenké palačinky. Zeleninu očistíme. Cibulku nakrájíme nadrobno, papriky na nudličky a pórek na kolečka. Rozpálíme olej a zeleninu krátce orestujeme. Přidáme mleté maso a za stálého míchání maso opečeme. Podle chuti osolíme a ochutíme kořením i pepřem. Na palačinky rozdělíme masovou směs, smotáme je a naskládáme do lehce vymaštěné zapékací mísy. Ve smetaně rozmícháme vejce, přisypeme nastrouhaný sýr, nasekané bylinky (petrželka, bazalka) i podravku. Smetanovou omáčkou zalijeme palačinky a v předehřáté troubě pečeme asi 20 - 25 minut na 190 °C. Palačinky s mletým masem podáváme teplé, ozdobené nudličkami červené papriky a listy ledového salátu.


Palačinky nasladko i naslano: 8 receptů, které z vás udělají šéfkuchaře


Říká se a stává se, že se první palačinka nepovede. Je to takové nepsané pravidlo. Ale když už přijdete na ten fígl, jak palačinkové těsto připravit tak, aby mělo správnou hustotu, zároveň jej zvládnete rozprostřít po pánvi, aby byla palačinka dokonale tenká a měla křupavé okraje, je to opravdový um. Pojďme se to naučit.


Palačinky


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené palačinky s mletým masem

Zpět na recept