Do hrnce si dáme vodu s bylinkovou solí a bobkovým listem. Vodu uvedeme do varu a nasypeme jáhly. Pod pokličkou pomalu vaříme na mírném ohni 10 až 15 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme ještě 15 minut odstát. Jáhly nemícháme. Zároveň si spaříme klíčky (například cizrnu), ale můžeme i jiné.
Růžičkovou kapustu omyjeme, rozdělíme a dusíme v malém množství vody s bylinkovou solí.
Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky, na pánvi ji osmahneme na másle dozlatova. Pak cibuli vytáhneme z pánve a místo nich na másle podusíme okapané klíčky s trochou sójové omáčky Tamari.
Poté směs smícháme ještě s trochou másla, zamícháme do jáhel a přidáme najemno nasekané bylinky. Směs pak vložíme do vyšší formy, proložíme růžičkovou kapustou a zalijeme zbytkem vody.
Nakonec posypeme strouhaným sýrem a na povrch poklademe pár plátků másla.
Jáhly s bylinkami a zeleninou zapečeme při 200 °C asi 15 minut.