Zapečené jáhly s bylinkami a zeleninou

Pokrm z jáhel je vhodný i na večeři, jelikož nezatěžuje náš žaludek. Recept patří do kineziologické stravy.


3.352x
60 min

Postup přípravy

Do hrnce si dáme vodu s bylinkovou solí a bobkovým listem. Vodu uvedeme do varu a nasypeme jáhly. Pod pokličkou pomalu vaříme na mírném ohni 10 až 15 minut. Pak hrnec odstavíme a necháme ještě 15 minut odstát. Jáhly nemícháme. Zároveň si spaříme klíčky (například cizrnu), ale můžeme i jiné.

Růžičkovou kapustu omyjeme, rozdělíme a dusíme v malém množství vody s bylinkovou solí.

Cibuli očistíme a nakrájíme na plátky, na pánvi ji osmahneme na másle dozlatova. Pak cibuli vytáhneme z pánve a místo nich na másle podusíme okapané klíčky s trochou sójové omáčky Tamari.

Poté směs smícháme ještě s trochou másla, zamícháme do jáhel a přidáme najemno nasekané bylinky. Směs pak vložíme do vyšší formy, proložíme růžičkovou kapustou a zalijeme zbytkem vody.

Nakonec posypeme strouhaným sýrem a na povrch poklademe pár plátků másla.

Jáhly s bylinkami a zeleninou zapečeme při 200 °C asi 15 minut.
user-icon

autor Jovi


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené jáhly s bylinkami a zeleninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena