Zapečené cannelloni se špenátem

Harmonická chuť typického italského pokrmu.


3.1127x
60 min
1×

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Lístky bazalky omyjeme, osušíme a rozmixujeme spolu s jednou cibulí, česnekem, špenátem, oříšky, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Podle chuti směs osolíme a naplníme jí cannelloni. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

Zapékací misku vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cannelloni rozložíme na připravenou misku.

Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět druhou cibuli. Přidáme rajčata, zakysanou smetanu a vše mícháme, dokud omáčka zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby ji můžeme osladit. Touto omáčkou přelijeme připravené cannelloni a posypeme vše kostičkami mozzarelly. Nakonec na vše rozložíme vločky másla a necháme v troubě asi 45 minut zapéct.

Po upečení pokrm ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené cannelloni se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská