Zapečené cannelloni se špenátem

Harmonická chuť typického italského pokrmu.


3.1127x
60 min
1×

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Lístky bazalky omyjeme, osušíme a rozmixujeme spolu s jednou cibulí, česnekem, špenátem, oříšky, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Podle chuti směs osolíme a naplníme jí cannelloni. Mozzarellu nakrájíme na kostičky.

Zapékací misku vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cannelloni rozložíme na připravenou misku.

Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět druhou cibuli. Přidáme rajčata, zakysanou smetanu a vše mícháme, dokud omáčka zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby ji můžeme osladit. Touto omáčkou přelijeme připravené cannelloni a posypeme vše kostičkami mozzarelly. Nakonec na vše rozložíme vločky másla a necháme v troubě asi 45 minut zapéct.

Po upečení pokrm ihned podáváme.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené cannelloni se špenátem

Zpět na recept