Vaření.czReceptyZapečené cannelloni se špenátem

Zapečené cannelloni se špenátem

Harmonická chuť typického italského pokrmu.


3.1127x
60 min
1×

Ingredience

sůl
mletý černý pepř
25-30 kscannelloni

omáčka

1 špetkacukr
1 kscibule
2 lžíceolivový olej
300 gzakysaná smetana
750 gsterilovaná rajčata

nádivka

2 stroužkyčesnek
1 kscibule
2 svazkybazalka
300 gparmazán
4 lžíceolivový olej
300 gmražený špenát
150 gpiniová semínka

na ozdobu

1 lžícemáslo
250 gmozzarella

Postup přípravy

Špenát rozmrazíme. Cibuli a česnek oloupeme a nakrájíme najemno. Lístky bazalky omyjeme, osušíme a rozmixujeme spolu s jednou cibulí, česnekem, špenátem, oříšky, parmazánem a 4 lžícemi olivového oleje. Podle chuti směs osolíme a naplníme jí cannelloni. Mozzarellu nakrájíme na kostičky. Zapékací misku vymažeme tukem. Troubu předehřejeme na 220 °C, horkovzdušnou na 200 °C. Cannelloni rozložíme na připravenou misku. Na pánvi rozehřejeme olej a necháme na něm zesklovatět druhou cibuli. Přidáme rajčata, zakysanou smetanu a vše mícháme, dokud omáčka zhoustne. Pak ji osolíme a opepříme. Podle potřeby ji můžeme osladit. Touto omáčkou přelijeme připravené cannelloni a posypeme vše kostičkami mozzarelly. Nakonec na vše rozložíme vločky másla a necháme v troubě asi 45 minut zapéct. Po upečení pokrm ihned podáváme.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené cannelloni se špenátem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z italské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena