Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

Výtečné lasagně, po kterých se budou olizovat i ty nejmlsnější jazýčky.


4.69x
25 min
4×

Ingredience

omáčka

50 gmáslo
150 mlmléko

krém

0.5 kscitron
200 mlzakysaná smetana
1 balíčekkozí sýr (200g)

podle chuti

3 špetkypepř
1 špetkamuškátový oříšek

na ozdobu

50 gstrouhaný sýr

nádivka

100 gstrouhaný ementál
1 balíčeklasagně
200 guzený losos (plátky)
400 gmražený špenát (předpřipravený)

Postup přípravy

Troubu si předehřejeme na 200°C.

Příprava bešamelové omáčky na lasagne:


Připravíme si klasickou bešamelovou omáčku: v hrnci rozehřejeme máslo, přisypeme mouku, trochu opečeme, přilíváme mléko k dosažení tekutější konzistence. Dochutíme pepřem a špetkou, co by se za nehet vešlo, muškátového oříšku.

Do mísy nasypeme na kostičky pokrájený kozí sýr, rozmačkáme ho vidličkou a přidáme smetanu. (Pokud máte ruční tyčový mixér, doporučuji použít) Krém nabude na chuti. Přimícháme připravenou bešamelovou omáčku a dopepříme podle chuti. Nakonec vymačkáme šťávu z poloviny citronu a přimícháme ke zbytku směsi.

Příprava lsagní před pečením:


Budeme dělat 4 vrstvy lasagní, tak si je předem rozpočítáme. (Mně se do mého pekáče vejdou 4 vrstvy po 3). Do hrnce dáme studenou vodu, pár kapek oleje, aby se nám neslepili a lasagně vložíme do vody, vaříme na středním plameni. Cca 8 minut. Účelem není lasagně uvařit ale lehce předvařit!

Během předvaření lasagní rozmrazíme špenát.

Vrstvení lasagní


Vrstvení začneme Krémem z kozýho sýra, potom:

lasagne + opět krém + špenát + losos

lasagne + strouhaný sýr + krém + špenát + strouhaný sýr

lasagne + krém + špenát + losos

lasagne + krém + špenát + vrstva strouhaného sýru!

Takto připravené lasagne dáme do trouby na 30 minut, hlídáme aby se sýr nepřichytil! Před podáváním necháme trochu vychladnout!

Poznámka: Příprava na vaření trvá asi 25minut, samotné pečení lasagní: 30minut. Ingredience receptu postačí pro 4-5 porcí.
user-icon

autor Kacka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Lososové lasagně se špenátem a kozím sýrem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká