Zapečené brambory s mletým masem

Zapečené smetanové brambory s mletým masem, sýrem, anglickou slaninou a pórkem. Výborně chutnají s čerstvým cibulovým salátem.


4.7401x
60 min
105×

Postup přípravy

Brambory oloupeme a nakrájíme na plátky. Pórek omyjeme a nakrájíme na kroužky. Sýr nastrouháme na jemném struhadle.

Mleté maso spojíme s vejcem a vmícháme strouhaný sýr. Osolíme, opepříme a řádně promícháme mokrýma rukama.

Pekáček vytřeme tukem. Dno vyložíme vrstvou brambor a na ni rozprostřeme masovou náplň, kterou posypeme nakrájeným pórkem a poklademe plátky anglické slaniny. Horní vrstvu tvoří opět plátky brambor. Okořeníme a dáme zapéci do trouby. Asi po 20 minutách pečení, zalijeme pokrm smetanou. Zvolna dopečeme, až brambory zrůžoví.

Zapečené brambory s mletým masem servírujeme teplé. Vhodnou přílohou je čerstvý cibulový salát.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené brambory s mletým masem

Zpět na recept