Čerstvý cibulový salát

Jednoduchý recept na salát, jehož základem je cibule. Výborně chutná doplněný rucolou, rajčaty, paprikou a olivami.


4.836x
35 min
2×

Postup přípravy

Ciluli oloupeme a nakrájíme na kolečka. Rajčata omyjeme a rozdělíme na osminky. Papriku očistíme, zbavíme jádřinců a nakrájíme na menší proužky. Rucolu očistíme a podle potřeby potrháme na stejné kousky.
Olivy necháme okapat a nakrájíme na kolečka.
V misce smícháme majonézu se zakysanou smetanou a podle potřeby osolíme a okořeníme pepřem.

Vodu s octem a solí přivedeme k varu, vložíme do ní nakrájenou cibuli a jen krátce necháme přejít varem. Ihned vodu slijeme, cibuli přendáme do mísy a necháme vychladit.

K vychlazené cibuli přidáme rajčata, papriky, olivy, rucolu a vše promícháme se zálivkou z majonézy a zakysané smetany. Podle potřeby dochutíme solí a pepřem. Necháme 15 minut vychladit.

Další možnou variantou přípravy čerstvého cibulového salátu je, že vynecháme zálivku z majonézy a zakysané smetany. Cibulový salát ochutíme jen olivovým olejem a zakapeme citronem nebo vinným octem.

Čerstvý cibulový salát podáváme s pečivem.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Čerstvý cibulový salát

Zpět na recept