Zapečené baklažány

Zeleninová pečínka se smetanou. Baklažány zapečené s parmazánem a ve smetanové omáčce.


2.91623x
25 min
1×

Postup přípravy

Baklažány oloupeme a nakrájíme na širší podélné plátky. Misku nebo pekáček pořádně vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme najemno. Rozehřejeme si troubu na 200 - 220 °C. Do misky vrstvíme plátky lilku, přičemž každou vrstvu posypeme parmazánem a lehce osolíme. Poslední vrstvu poklademe plátky zbylého másla. Pak vše dáme zapéct do trouby. Vše necháme asi 5 - 8 minut zapéct. Mezitím si smícháme smetany a v nich rozšleháme mouku. Touto "omáčkou" pak zalijeme směs v pekáčku a necháme vše péct dorůžova. Podáváme se smaženými brambory.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Zapečené baklažány

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena