Zapečené baklažány

Zeleninová pečínka se smetanou. Baklažány zapečené s parmazánem a ve smetanové omáčce.


2.91623x
25 min
1×

Postup přípravy

Baklažány oloupeme a nakrájíme na širší podélné plátky. Misku nebo pekáček pořádně vymažeme máslem. Parmazán nastrouháme najemno. Rozehřejeme si troubu na 200 - 220 °C.

Do misky vrstvíme plátky lilku, přičemž každou vrstvu posypeme parmazánem a lehce osolíme. Poslední vrstvu poklademe plátky zbylého másla. Pak vše dáme zapéct do trouby. Vše necháme asi 5 - 8 minut zapéct.

Mezitím si smícháme smetany a v nich rozšleháme mouku. Touto "omáčkou" pak zalijeme směs v pekáčku a necháme vše péct dorůžova.

Podáváme se smaženými brambory.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečené baklažány

Zpět na recept