Plněný zapečený baklažán

Recept na plněný baklažán. Skvělé a lehké jídlo.


4.47x
30 min

Ingredience

1.5 lžičkycukr
1 kscibule
2 ksrajče
1 kslilek
1 větvičkačerstvý rozmarýn
3 lžícebalsamico

podle chuti

sůl
gouda
olivový olej
mletý černý pepř

Postup přípravy

Lilek překrojíme napůl, posolíme a necháme tak 15 minut vyplakat. Mezitím si nakrájíme cibuli, nejlépe na tenké měsíčky, a rajčata na menší kostičky. Nakrájenou cibuli dáme do misky, přidáme nahrubo posekaný rozmarýn, zalijeme olivovým olejem podle chuti a necháme odležet.

Lilek, který se dostatečně vyplakal, omyjeme vodou a vydlabeme dužinu, kterou nakrájíme na kostičky. Rozpálíme pánev a orestujeme naloženou cibuli s rozmarýnem, dokud lehce nezhnědne. Poté k ní přidáme nakrájený lilek a restujeme asi tak 3 minuty, dokud nenasákne všechen olej z pánve. Přidáme rajčata, balsamico, cukr a lehce necháme zpěnit asi minutu.

Takto vytvořenou směsí naplníme vydlabané lilky, které jsme předtím osolili a opepřili. Zapneme troubu na 150 °C a pečeme dozlatova.

Plněný zapečený baklažán můžeme podávat jako přílohu k hovězímu masu nebo samostatně třeba posypaný vyzrálou goudou, pro někoho slanějším ovčím Pecorinem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Plněný zapečený baklažán

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena