Zapečená uzená treska

Uzená treska chutná velmi dobře s nízkotučným mlékem a sýrem.


3.237x
75 min

Ingredience

sůl
2 lžícemáslo
petrželka
750 gbrambory
1 listbobkový list
pepř
2 lžícehladká mouka
4 kscelý pepř
2.5 lodtučněné mléko
450 gfileta z tresky
4 ksjalovčinka
320 gkukuřice z konzervy
60 gnízkotučný čedar

Postup přípravy

Čedar nejprve nastrouháme.

Troubu předehřejeme na 200 °C. Brambory vaříme v mírně osolené vodě zhruba 20 minut doměkka. Rybu dáme na velkou pánev, přidáme mléko, jalovčinky, zrnka pepře a bobkový list, pánev přikryjeme pokličkou a pokrm zvolna vaříme 10 minut. Rybu přeneseme na prkénko. Mléko přecedíme a odložíme, rybu necháme mírné vychladnout. Zbavíme ji kůže a pokud možno všech kostí, maso rozebereme na kousky a dáme do misky.

V rendlíku rozmícháme mouku v 1 3/4 hrnku přecezeného mléka a za stálého míchání asi minutu povaříme. Podle chuti osolíme a opepříme. Omáčkou přelijeme rybu, přidáme kukuřici a zamícháme. Směs pak upravíme do zapékací misky.

Brambory důkladně scedíme a rozmícháme s máslem a zbývajícím mlékem na kaši. Kaši naneseme na rybu s kukuřicí. Povrch urovnáme a posypeme sýrem. Zapékací misku dáme do trouby a pokrm pečeme 25-30 minut dozlatova. Rozdělíme na talíře, ozdobíme petrželkou a ihned podáváme.

Zdroj: Nízkotučné pokrmy
, edice 100 nejlepších receptů


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená uzená treska

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena