Zapečená treska s bylinkami

Recept na přípravu aljašské tresky zapékané v jogurtu s bylinkami.


4.525x
45 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 hrstpetrželka
1 hrstrukola
0.5 ksčervená cibule
250 mlhustý bílý jogurt
500 gmražená aljašská treska

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

30 gmáslo
citronová šťáva
strouhaný sýr

Postup přípravy

Tresku omyjeme, osolíme, zakapeme citronovou šťávou a necháme povolit. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Česnek sloupneme a prolisujeme. Očištěnou rukolu a petrželku jemně usekáme.

V míse promícháme jogurt s cibulí, česnekem, rukolou a petrželkou. Osolíme, opepříme a do směsi vložíme osušenou rybu. Vše necháme v chladu asi 15 minut rozležet.

Do zapékací mísy rozložíme rybu i s ochuceným jogurtem. Poklademe plátky másla, zakryjeme alobalem a vložíme do trouby předtopené na 220 °C na 15 - 20 minut. Potom alobal odstraníme a rybu dopečeme. Podle oblíbenosti pokrm posypeme strouhaným eidamem nebo nivou a ještě krátce zapečeme.

Tresku zapékanou v jogurtu s bylinkami podáváme s vařeným bramborem a jarní zeleninou.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zapečená treska s bylinkami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena