400 g | brambory | |
100 g | cibule | |
2 kelímky | smetana ke šlehání | |
1 lžička | granulovaný česnek | |
1.5 lžičky | bylinky provensálské | |
350 g | vařená červená řepa | |
podle potřeby | ||
---|---|---|
olej | ||
podle chuti | ||
sůl | ||
drcený kmín | ||
mletý černý pepř |
Syrové brambory oloupeme a nakrájíme na plátky silné asi 3 mm. Oloupanou cibuli nakrájíme na jemné nudličky a vařenou červenou řepu nakrájíme na půl kolečka silná asi 1/2 cm. Smetanu promícháme s granulovaným česnekem a provensálskými bylinkami.
Zapékací mísu vytřeme olejem a dno hustě poklademe plátky brambor, které osolíme, opepříme, ochutíme drceným kmínem a poklademe cibulí a následně červenou řepou. Vrstvy opakujeme a vše uzavřeme vrstvou brambor. Nakonec vše zalijeme bylinkami ochucenou smetanou a pečeme při 180 °C dorůžova.
Zapečenou červenou řepu s bramborem, cibulí, bylinkami a smetanou podáváme se zeleninovými saláty jako hlavní vegetariánský chod, nebo jako přílohu k minutkovým masům.
Slaný řepový koláč s uzeným tofu krok za krokem
Červená řepa je elixírem zdraví. V tomto koláči je ještě doplněna o výborné uzené tofu, vlašské ořechy a rukolu. Koláč je nejen zdravý, ale je i krásný na pohled.
Řepové brownies s fíky a pekanovými ořechy krok za krokem
Vyzkoušejte tento luxusní recept na řepové brownies s nádechem podzimu, který vás naučíme krok za krokem.
Autor:Jarka Petrová
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena