Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Má příjemnou chuť - sladkokyselou. Recept pro letošní zavařování.


4.4217x
120 min
4×

Postup přípravy

Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu, menší bulvy méně. Uvaříme ji doměkka, scedíme a po vychladnutí jí nastrouháme nahrubo. Takto připravenou řepu promícháme s uvařeným nálevem.

Nálev si připravíme následovně. Do vroucí vody dáme sůl, cukr, ocet a necháme přejít varem. Kdo má rád v řepě fenykl, tak jej chvíli povaří ve vodě jako první.

Řepu ve sladkokyselém nálevu naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Foto: Pixabay.com
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena