Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Má příjemnou chuť - sladkokyselou. Recept pro letošní zavařování.


4.4217x
120 min
4×

Postup přípravy

Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu, menší bulvy méně. Uvaříme ji doměkka, scedíme a po vychladnutí jí nastrouháme nahrubo. Takto připravenou řepu promícháme s uvařeným nálevem.

Nálev si připravíme následovně. Do vroucí vody dáme sůl, cukr, ocet a necháme přejít varem. Kdo má rád v řepě fenykl, tak jej chvíli povaří ve vodě jako první.

Řepu ve sladkokyselém nálevu naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85 °C.

Foto: Pixabay.com
user-icon

autor JanaB


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Červená řepa ve sladkokyselém nálevu

Zpět na recept