Má příjemnou chuť - sladkokyselou. Recept pro letošní zavařování.
Hodnocení
4.4
/ 5 (219x)
Doba přípravy
120 min
Chutnalo
5x
Ingredience
1 lžička
sůl
1 l
voda
100 g
cukr krystal
0.3 l
ocet 8%
2 kg
červená řepa
podle chuti
fenykl
Postup přípravy
Červenou řepu dobře omyjeme i s kořenem a dáme vařit asi na 1 hodinu, menší bulvy méně. Uvaříme ji doměkka, scedíme a po vychladnutí jí nastrouháme nahrubo.
Takto připravenou řepu promícháme s uvařeným nálevem. Nálev si připravíme následovně. Do vroucí vody dáme sůl, cukr, ocet a necháme přejít varem. Kdo má rád v řepě fenykl, tak jej chvíli povaří ve vodě jako první.
Řepu ve sladkokyselém nálevu naplníme do sklenic a sterilujeme 15 minut při 85 °C. Foto: Pixabay.com