Kozí sýr s řepným želé na ledovém salátu

Recept pro milovníky kozího sýru, který servírujeme jako chuťovku nebo předkrm s řepným želé na ledovém salátu.


5.03x
60 min

Postup přípravy

Připravíme si řepné želé. Velkou červenou řepu oloupeme, nakrájíme na kostky a v osololené vodě uvaříme doměkka. Mezitím necháme nabobtnat želatinu ve 150 ml vlažné vody. Měkkou řepu tyčovým mixerem rozmělníme dohladka, ochutíme balzamikovým krémem, solí, pepřem a cukrem a vmícháme nabobtnalou želatinu. Vše důkladně promícháme a naplníme do formiček nebo bonbonových košíčků ve velikosti sýrových koleček a necháme ztuhnout.

Na salátovou zálivku prošleháme vodu s olejem, citronovou šťávou a cukrem. Ledový salát očistíme, rozdělíme na listy, které podle potřeby překrájíme na kousky a promícháme se zálivkou.

Ochucený salát rozdělíme na talířky, poklademe kousky kozího sýru s řepným želé a ihned podáváme.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Kozí sýr s řepným želé na ledovém salátu

Zpět na recept