Okurkové chuťovky s křenovým krémem

Snadný recept na přípravu křenového krému se salámem a šlehačkou, který podáváme na salátové okurce jako chuťovku.


5.010x
30 min

Postup přípravy

Změklý métský salám v míse prošleháme s žervé dohladka. Oloupaný křen jemně nastrouháme, zakapeme citronovou šťávou a osladíme moučkovým cukrem. Ze smetany ušleháme tuhou šlehačku, do které postupně vmícháme ochucené žervé a nastrouhaný křen. Křenový ochucený krém necháme v lednici asi 30 minut ztuhnout.

Okurku omyjeme, osušíme a nakrájíme na silnější kolečka, která ozdobíme křenovým krémem a ihned servírujeme.

Okurkové chuťovky s křenovým krémem podáváme s pečivem.

Poznámka: Métský salám můžeme nahradit čajovkou.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Okurkové chuťovky s křenovým krémem

Zpět na recept