Žampionový nákyp

Rychlý recept na dobrotu ze žampionů.


4.416x
30 min

Postup přípravy

Květák rozebereme na růžičky a ve vroucí osolené vodě jej uvaříme. Rýži uvaříme klasickým způsobem. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme a nakrájíme na plátky. V pánvi rozehřejeme máslo, vsypeme cibuli a necháme ji zesklovatět. Přidáme žampiony a dusíme je doměkka. Osolíme je a opepříme. Zapékací misku vymažeme. Na dno dáme vrstvu rýže a na ni vrstvu žampionů. Rozložíme vrstvu květáku a opět vrstvy zopakujeme. Vejce rozšleháme vidličkou, osolíme a zalijeme jimi žampionový nákyp. Nakonec jej posypeme strouhaným sýrem. Připravený žampionový nákyp vložíme do předehřáté trouby a zapékáme asi 30 minut. Hotovo žampionový nákyp ihned podáváme.
user-icon

autor missaigon


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Slovenská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena