Žampionové rizoto

Rizoto, které můžete podávat samostatně i jako přílohu.


2.3579x
45 min
5×

Postup přípravy

Žampiony očistíme, otřeme vlhkou utěrkou a nakrájíme na čtvrtiny. Jarní cibulky očistíme, omyjeme a nakrájíme na tenké plátky. Z parmazánu vytvoříme nožem nebo škrabkou hoblinky.



Na pánvi rozehřejeme máslo a žampiony a jarní cibulku na něm lehce osmažíme. Pak je vyjmeme a na másle podusíme rýži, než začne sklovatět. Přidáme bobkový list a za občasného míchání přiléváme vývar a suché víno. Rýži dusíme asi 20 minut, aby nabobtnala.



Na posledních 10 minut přidáme k rýži zpátky cibulku a žampiony a vše chvilku podusíme. Bobkový list vytáhneme a rizoto zjemníme přidáním mascarpone, ochutíme solí a pepřem.



Hotové rizoto zdobíme hoblinkami z parmazánu.

user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žampionové rizoto

Zpět na recept