Zámecký paprikáš

Recepty pro ty, co mají rádi kuřecí maso, ale neví jak už ho udělat, aby to nebylo pořád to samé.


4.54x
75 min
1×

Ingredience

100 mlolej
sůl
2 kscibule
100 mlsmetana
1 lžičkakmín
1 lvoda
1 kskuře
1 ksfeferonka
250 gžampiony
hladká mouka
1 lžícemletá sladká paprika
mletý černý pepř

Postup přípravy

Omyté kuře rozdělíme na 8 částí. Zeleninu očistíme a nasekáme najemno. Žampiony oloupeme, nakrájíme na plátky a podusíme je na oleji.

Na oleji zpěníme cibulku. Přidáme mletou papriku, krátce orestujeme a přilijeme vodu. Vložíme porce kuřete, osolíme, ochutíme kmínem, feferonkou, pepřem a dusíme doměkka. Měkké kuře vyjmeme, šťávu zaprášíme hladkou moukou, přilijeme smetanu a 10 minut povaříme. Šťávu přecedíme na kuře, přidáme žampiony, které jsme předtím krátce podusili na oleji.

Zámecký paprikáš podáváme s noky nebo těstovinami
user-icon

autor bozule


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zámecký paprikáš

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.