Kuřecí prsa omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kostky a okořeníme čerstvě mletým černým pepřem. Očištěnou cibuli pokrájíme na jemno a očištěný česnek na plátky. Zelenou papriku zbavíme jádřince, žilek a semínek, omyjeme a pokrájíme na proužky. Omytá rajčata pokrájíme na měsíčky.
Na rozehřátém oleji orestujeme cibuli do sklovita i s chilli vločkami, potom krátce orestujeme přihozené plátky česneku a rajčatovou šťávu, následně přidáme nakrájenou papriku a rajčata, přisypeme obě mleté papriky a stále mícháme, až se mletá paprika v tuku úplně rozpustí, dáváme pozor, aby se nespálila.
Přilijeme malé množství horké vody a vydusíme na tuk, vhodíme kostky kuřecích prsou a za soustavného míchání opékáme v tomto základu z každé strany, dokud se maso nezatáhne.
Poté podlijeme malým množstvím horké vody, přivedeme do varu a osolíme. Ztišíme plamen a přikryté pokličkou dusíme do změknutí masa za občasného podlití horkou vodou. Na závěr do paprikáše přilijeme sladkou smetanu, která pokrm krásně zjemní, poté už necháme jen projít varem.
Paprikáš z kuřecích prsou servírujeme s čerstvě uvařenými domácími haluškami. Jde o velmi chutné a šťavnaté jídlo pikantní chuti, kterou vylepší čerstvá zelenina - paprika a rajčata. Je to jídlo, které zasytí a zahřeje. Příprava je mnohem rychlejší než u paprikáše z jiných druhů masa.