Recept na hlavní chod z dušených vepřových kotlet na paprice, který podáváme s rýží.
1 stroužek | česnek |
1 lžíce | olej |
1 lžíce | máslo |
1 ks | cibule |
1 lžíce | hladká mouka |
2-3 lžičky | mletá sladká paprika |
100 ml | smetana na vaření |
4 ks | vepřová kotleta bez kosti |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
vývar |
Vepřové kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno. Na lžíci oleje zprudka opečeme kotletky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, nasekanou cibuli a česnek. Vše za stálého míchání necháme zesklovatět a přidáme mletou sladkou papriku a hladkou mouku. Jakmile směs zpění, přilijeme vývar a omáčku přivedeme k varu. Poté do omáčky vrátíme kotlety a zakryté zvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí. Dušené vepřové kotlety na paprice rozdělíme na porce a podáváme s šunkovou či jinak připravenou rýží.
Budete je milovat! TOP 8 receptů na české omáčky
Co vás jako první napadne, když se řekne typicky české jídlo? Přece omáčka! Tradiční českou kuchyni si bez omáček nedokážeme představit - koprová, svíčková, rajská, ale hlavně kvalitně připravený guláš! Pojďme se podívat na ty nejlepší recepty našich čtenářů.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena