Dušené vepřové kotlety na paprice

Recept na hlavní chod z dušených vepřových kotlet na paprice, který podáváme s rýží.


5.011x
45 min

Postup přípravy

Vepřové kotlety zlehka naklepeme, osolíme a opepříme. Oloupanou cibuli a česnek nasekáme nadrobno.

Na lžíci oleje zprudka opečeme kotletky z obou stran dozlatova. Pak maso vyjmeme a k výpeku přidáme máslo, nasekanou cibuli a česnek. Vše za stálého míchání necháme zesklovatět a přidáme mletou sladkou papriku a hladkou mouku. Jakmile směs zpění, přilijeme vývar a omáčku přivedeme k varu. Poté do omáčky vrátíme kotlety a zakryté zvolna dusíme asi 30 minut doměkka. Nakonec pokrm zjemníme smetanou, krátce povaříme a podle potřeby dochutíme solí.

Dušené vepřové kotlety na paprice rozdělíme na porce a podáváme s šunkovou či jinak připravenou rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené vepřové kotlety na paprice

Zpět na recept