Vaření.czReceptyPikantní paprikáš z kachních žaludků

Pikantní paprikáš z kachních žaludků

Kachní žaludky jsou velkou lahůdkou, připravují se na různé způsoby, velmi chutný je z nich paprikáš s pikantní ostrou chutí a domácími haluškami. Vyzkoušejte recept na tuto výbornou pochoutku.


2.513x
90 min

Ingredience

těsto

1 lžičkasůl
1 ksvejce
500 gpolohrubá mouka

podle chuti

sůl

omáčka

1 kscibule
1 lžícemletá sladká paprika
1 ksčerstvá feferonka
5 lžicdomácí lečo
3 lžícedomácí vepřové sádlo
600 gkachní žaludky

podle potřeby

voda

Postup přípravy

Kachní žaludky ostrým nožem zbavíme vnitřní výstelky a obsahu, omyjeme, osušíme, pokrájíme na menší kusy a zatím odložíme bokem. Velkou cibuli očistíme a pokrájíme na kostky a feferonku pokrájíme na jemno. Na rozehřátém domácím vepřovém sádle nebo oleji v hrnci orestujeme do sklovita cibuli s pokrájenou feferonkou, přisypeme mletou sladkou papriku, necháme za stálého míchání rozpustit v horkém tuku, přilijeme malé množství horké vody a vydusíme úplně až na tuk. Tento postup opakujeme celkem třikrát, tím se cibule rozvaří, ochutí a přirozeně zahustí výslednou šťávu. Paprikáš se nikdy nezahušťuje moukou! Do paprikovo-cibulového základu přidáme připravené kachní žaludky, zprudka je opékáme v tomto základě z každé strany asi 7 - 8 minut a soustavně mícháme, aby se nepřipálila paprika. Kachní žaludky zalijeme horkou vodou asi do poloviny, osolíme, promícháme, hrnec přikryjeme pokličkou, stáhneme plamen a dusíme doměkka celý čas přikryté na mírném ohni, což trvá asi 90 minut. Podle potřeby podlijeme malým množstvím horké vody, aby se nepřerušil var a nezapomeneme promíchávat. Zhruba 15 minut před koncem přidáme asi 5 lžic domácího leča - v sezóně případně 1 zelenou papriku pokrájenou na proužky a 2 rajčata pokrájená na měsíčky. Paprikáš dovaříme, přidáme sladkou smetanu a necháme spolu jen projít varem. Když se kachní žaludky dusí, do mísy nasypeme mouku a sůl, přidáme vejce, přilijeme studenou vodu a zlehka promícháme, až dostaneme husté lité těsto, které v žádném případě nevypracováváme, aby se netahalo. Těsto necháme asi 30 minut odpočinout a potom ho přes haluškovač protlačíme do vroucí osolené vody. Když halušky vyplavou na povrch, vaříme ještě 3 až 4 minuty. Hotové halušky scedíme, necháme odkapat od vody, neproplachujeme, dáme do jenské mísy a promícháme s rozpuštěným sádlem nebo olejem, aby se neslepily. Paprikáš z kachních žaludků servírujeme horký s domácími haluškami, se kterými je paprikáš nejchutnější. Výborně chutná i s dušenou rýží, vařenými bramborami, bramborovou kaší, vařenými těstovinami podle vlastního výběru, klidně i s domácím vařeným kynutým knedlíkem. Jde o velmi chutné pikantní jídlo s jemným, lahodným a čistým masem a s přirozeně zahuštěnou paprikovo-smetanovou šťávou. Kdo má rád ostrá jídla, přidá ještě feferonky. Kdo nemá rád ostrá jídla, feferonky vynechá. V každém případě je to velká lahůdka.
user-icon

autor Libchen

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Pikantní paprikáš z kachních žaludků

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Maďarská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena