Základní těstovinové těsto

Máte rádi italské těstoviny, hlavně ty plněné? Připravte si je doma.


3.2104x
45 min

Postup přípravy

Na vál prosejeme mouku, osolíme a uprostřed uděláme důlek. Vyklepneme do něj vejce, přidáme olej, vodu a nožem smícháme s moukou.

Jakmile se utvoří těstíčko, pracujeme rukama. Dlaní pravé ruky hněteme těsto na pomoučeném vále tak dlouho, až vznikne hladké, pružné a lesklé těsto, které se nechytá na vál.

Těsto zformujeme do bochníku, přikryjeme utěrkou a necháme asi 20 minut odpočinout. Poté je vyválíme a můžeme vykrajovat různé tvary, které plníme a vaříme v osolené vodě podle velikosti 4 až 7 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní těstovinové těsto

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.