Základní rajčatová omáčka

Základní omáčka na pizzu, lasagne a jiné těstoviny. Konzervovaná rajčata lze nahradit čerstvými, loupanými.


3.1100x
20 min
2×

Postup přípravy

Česnek oloupeme a nakrájíme na plátky. Rajčata vyjmeme ze šťávy a nakrájíme je na kostičky.

Na pánvi rozpálíme olej a na něm zlehka minutu smažíme česnek. Poté vsypeme nakrájená rajčata včetně šťávy a nasypeme bazalku. Pokud nemáme čerstvou, dá se samozřejmě použít i sušená, tu ale před vsypáním krátce v dlaních rozmělneme. Olivy rozkrojíme na půlky a vmícháme do základu.

Směs dochutíme cukrem, solí a pepřem a důkladně zamícháme. Poté rajčata na mírném ohni podusíme asi deset minut.

Do omáčky samozřejmě můžeme podle chuti a příležitosti přidat nakrájené kuřecí maso, cukety, papriky.
user-icon

autor Sarkak


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Základní rajčatová omáčka

Zpět na recept