Zaječí závitky

Recept na kapustové závitky se zaječím masem.


5.01x
60 min

Ingredience

3 lžíceolej
sůl
1 hlávkakapusta
3 lžíceškrob
mletý pepř
3 lžícesmetana ke šlehání
250 mlvývar z kostky
150 gmíchané mleté maso
2 lžičkysušený rozmarýn
130 mlrůžové víno
100 guzený špek
370 mlbrusinky ve šťávě
4 kszaječí filety

Postup přípravy

Kapustu očistíme, omyjeme a odtrhneme 8 velkých listů. Ve vařící osolené vodě je spaříme po dobu 5 - 8 minut. Zaječí filety, porce po 125 g, mezitím omyjeme a osušíme. Na pánvi rozpálíme olej a filety v něm z obou stran asi 2 minuty pečeme. Pak je ochutíme solí, pepřem a vyndáme. Tuk z pečení odlijeme stranou. Mleté maso smícháme se smetanou a ochutíme solí a pepřem. Zbylou kapustu rozčtvrtíme, odstraníme košťál a poté ji nakrájíme na tenké proužky. Velká žebra uprostřed listů kapusty rozkrojíme na plocho. Pak si připravíme závitky. Dva listy položíme přes sebe tak, aby se na spoje překrývaly. Mleté maso poté natřeme na listy a nahoru položíme plátek špeku. Úplně navrch umístíme zaječí filety. Okraje listů přehneme přes maso a pevně zavinuté je omotáme režnou nití. Zaječí závitky opečeme v horkém tuku dozlatova. Mezitím také necháme okapat brusinky a šťávu zachytíme. Hotové zaječí závitky polijeme 125 ml brusinkové šťávy, vínem, bujonem a uvedeme do varu. Za stálého míchání ochutíme omáčku solí a pepřem. Zaječí závitky jsou vynikající s noky.
user-icon

autor 700413


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Zaječí závitky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena