Vepřové závitky se slaninou

Výborný recept na plněné závitky z vepřové pečeně.


0.00x
120 min

Postup přípravy

Silnější plátky vepřového nařízneme v půli a uděláme větší plát či kapsu.
Maso nasolíme, lehce posypeme mletou sladkou paprikou (neškodí i trocha plnotučné hořčice - stejně jako na ptáčky).

Do plátu zabalíme anglickou slaninu, cibuli, vejce, kyselou okurku a kousek špeku, případně kousek pikantní suché klobásy. Kapsy spojíme pomocí párátek, špejle či svážeme provázkem.

Vepřové závitky osmahneme prudce ze všech stran, podlijme vývarem (na rychlo kostkou hovězího bujonu). Zalijeme vodou tak, aby byly závitky zcela ponořené. Přidáme zbylé nakrájené ingredience z plnění a pozvolna dusíme do změknutí.

Vepřové závitky se slaninou podáváme s rýží, kdo má rád, může podávat i s houskovým knedlíkem.

Češi milují vepřové! Ale jak jej správně připravit?


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky se slaninou

Zpět na recept