Vaření.czReceptyVepřové závitky se slaninou

Vepřové závitky se slaninou

Výborný recept na plněné závitky z vepřové pečeně.


0.00x
120 min

Ingredience

1 špetkasůl
1 kscibule
1 ksklobása
2 plátkyšpek
1 špetkamletý pepř
2 lžícehořčice plnotučná
1 ksokurky kyselé
1 ksvejce natvrdo
2 lžičkymletá sladká paprika
6 plátkůanglická slanina (plátky)
2 plátkyvepřová pečeně bez kosti

Postup přípravy

Silnější plátky vepřového nařízneme v půli a uděláme větší plát či kapsu. Maso nasolíme, lehce posypeme mletou sladkou paprikou (neškodí i trocha plnotučné hořčice - stejně jako na ptáčky). Do plátu zabalíme anglickou slaninu, cibuli, vejce, kyselou okurku a kousek špeku, případně kousek pikantní suché klobásy. Kapsy spojíme pomocí párátek, špejle či svážeme provázkem. Vepřové závitky osmahneme prudce ze všech stran, podlijme vývarem (na rychlo kostkou hovězího bujonu). Zalijeme vodou tak, aby byly závitky zcela ponořené. Přidáme zbylé nakrájené ingredience z plnění a pozvolna dusíme do změknutí. Vepřové závitky se slaninou podáváme s rýží, kdo má rád, může podávat i s houskovým knedlíkem.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vepřové závitky se slaninou

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena