Vepřové závitky na žampionech

Recept na závitky z vepřové kýty, plněné slaninou, ochucené francouzskou hořčicí a dušené na žampionech. Pokrm servírujeme jako hlavní chod a výborně chutná s dušenou rýží.


4.04x
60 min

Ingredience

300-400 mlvývar
1 kscibule
10 ksžampiony
4 plátkyanglická slanina
4 plátkyvepřová kýta á 150 g

podle chuti

sůl
0.5 lžičkydrcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

1 lžičkamáslo
2-3 lžícesádlo
francouzská hořčice

na obalení

hladká mouka

Postup přípravy

Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe slaninou a svineme do závitků, které zajistíme jehlami. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a oloupanou velkou cibuli nasekáme najemno. Závitky obalíme v hladké mouce a zprudka ze všech stran opečeme na sádle dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme malé žampiony, drcený kmín a sůl. Vše krátce opečeme, podlijeme vývarem, vrátíme opečené závitky a zakryté dusíme doměkka. Vzniklou omáčku podle potřeby můžeme naředit vývarem, nebo naopak zahustit kouskem másla obaleného v hladké mouce a krátce povařit. Vepřové záviky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže, podle vlasní chuti to mohou být i brambory či knedlíky.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vepřové závitky na žampionech

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena