Plátky vepřové kýty naklepeme, osolíme a opepříme. Každý plátek z jedné strany potřeme hořčicí, poklademe slaninou a svineme do závitků, které zajistíme jehlami. Očištěné žampiony nakrájíme na plátky a oloupanou velkou cibuli nasekáme najemno.
Závitky obalíme v hladké mouce a zprudka ze všech stran opečeme na sádle dozlatova. Pak maso vyjmeme a na výpeku necháme zesklovatět cibulku, ke které přidáme malé žampiony, drcený kmín a sůl. Vše krátce opečeme, podlijeme vývarem, vrátíme opečené závitky a zakryté dusíme doměkka. Vzniklou omáčku podle potřeby můžeme naředit vývarem, nebo naopak zahustit kouskem másla obaleného v hladké mouce a krátce povařit.
Vepřové záviky rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou se žampiony a podáváme jako hlavní chod. Vhodnou přílohou je rýže, podle vlasní chuti to mohou být i brambory či knedlíky.