Velmi chutná masovo zeleninová polévka.
olej | |
sůl | |
3 ks | brambory |
3 dl | mléko |
4 ks | cibule |
1 ks | celer |
voda | |
2 ks | mrkev |
vegeta | |
2 lžíce | polohrubá mouka |
1 lžička | červená paprika |
1 kelímek | sladká smetana |
krůtí droby, křídla, krk | |
500 g | mladý hrášek |
Krůtí droby, krk a křídla nejprve opečeme na trošce oleje, přidáme nadrobno nasekanou cibuli, zalejeme vodou a dusíme, až je maso poloměkké.
Přidáme na kousky nakrájenou mrkev, celer, a brambory, červenou papriku a ještě dusíme asi 15 minut. Nakonec přidáme mladý hrášek, přilejeme 2l vody a vaříme dokud všechny přísady nezměknou.
Do hotové polévky přidáme smetanu a zahustíme moukou rozkvedlanou v mléce. Vše dochutíme vegetou. Podáváme s čerstvým pečivem.
autor Vilienka
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.