Krémová polévka z brokolice a hrášku

Tato polévka vznikla vlastně náhodou a nedám na ni dopustit! Protože nemám příliš v oblibě samotnou brokolici, přidala jsem při přípravě mladý zelený hrášek. A na chuti se to velmi dobře podepsalo. Recept je snadný na přípravu.


4.25x
35 min

Postup přípravy

Brokolici očistíme, zbavíme tvrdého košťálu a rozdělíme na růžičky. Mladý zelený hrášek vyloupeme. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na kousky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, vsypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Pak přidáme brokolici, hrášek a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, koření Horalka, oloupané stroužky česneku a povaříme do změknutí (cca 15 minut). Já někdy přidávám i kostku zeleninového bujonu ze zdravé výživy. Povařenou zeleninu rozmixujeme dohladka, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme - špetkou muškátového oříšku, solí a klidně i jiným oblíbeným kořením.

Krémovou polévku z brokolice a hrášku podáváme s česnekovými krutony.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z brokolice a hrášku

Zpět na recept