Krémová polévka z brokolice a hrášku

Tato polévka vznikla vlastně náhodou a nedám na ni dopustit! Protože nemám příliš v oblibě samotnou brokolici, přidala jsem při přípravě mladý zelený hrášek. A na chuti se to velmi dobře podepsalo. Recept je snadný na přípravu.


4.25x
35 min

Ingredience

200 ghrášek
4 stroužkyčesnek
1 lžícemáslo
1.5 lvoda
1 ksbrokolice
1 lžíceolivový olej
1 kelímekzakysaná smetana
1 špetkamuškátový oříšek
3 ksjarní cibulka
1 lžícekoření Horalka

podle chuti

sůl
zeleninový bujon

Postup přípravy

Brokolici očistíme, zbavíme tvrdého košťálu a rozdělíme na růžičky. Mladý zelený hrášek vyloupeme. Jarní cibulku i s natí nakrájíme na kousky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme olej a máslo, vsypeme cibuli a orestujeme dozlatova. Pak přidáme brokolici, hrášek a zalijeme horkou vodou nebo zeleninovým vývarem. Přidáme sůl, koření Horalka, oloupané stroužky česneku a povaříme do změknutí (cca 15 minut). Já někdy přidávám i kostku zeleninového bujonu ze zdravé výživy. Povařenou zeleninu rozmixujeme dohladka, přidáme zakysanou smetanu a dochutíme - špetkou muškátového oříšku, solí a klidně i jiným oblíbeným kořením.

Krémovou polévku z brokolice a hrášku podáváme s česnekovými krutony.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Krémová polévka z brokolice a hrášku

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena