Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží

Recept na bezmasý hlavní chod, ve kterém užijeme čerstvě vyloupaný hrášek.


2.04x
30 min

Postup přípravy

Celý svazek jarní cibulky očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibulky můžeme dát i méně, ale my máme rádi hodně cibulky. Marinované tofu (koupíme ve zdravé výživě nebo větších supermarketech) nakrájíme na kostky. Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme mražený.

V hrnci rozehřejeme olej s máslem a nejprve osmahneme do zesklovatění cibulku. Zasypeme mletou paprikou, krátce orestujeme, ale pozor, abychom ji nespálili, zhořkla by. Poté zalijeme trochou vody, rozmícháme, vsypeme hrášek a dolijeme další vodou tak, aby byl hrášek těsně nad pokrytý vodou. Hrášek asi 10 - 15 minut dusíme, nemusí být úplně doměkka. Poté vsypeme nakrájené tofu, podle potřeby dosolíme bylinkovou solí, opepříme a dochutíme lahůdkovým droždím. Můžeme přidat i oblíbené bylinky. Hráškovo-paprikovou omáčku s tofu ještě asi 2 - 3 minuty prohříváme.

Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě a scedíme.

Tofu v hráškovo-paprikové omáčce servírujeme s rýží. Z tohoto množství nám vyjdou 2 větší nebo 3 menší porce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží

Zpět na recept