Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží

Recept na bezmasý hlavní chod, ve kterém užijeme čerstvě vyloupaný hrášek.


2.04x
30 min

Ingredience

1.5 hrnkuhrášek
1 lžícemáslo
3 porcerýže
1 lžíceolivový olej
2 lžícemletá sladká paprika
1 svazekjarní cibulka s natí
1 balíčekmarinované tofu
1 lžícelahůdkové droždí

podle potřeby

voda

podle chuti

mletý barevný pepř
čerstvé bylinky
bylinková sůl

Postup přípravy

Celý svazek jarní cibulky očistíme a nadrobno nakrájíme. Cibulky můžeme dát i méně, ale my máme rádi hodně cibulky. Marinované tofu (koupíme ve zdravé výživě nebo větších supermarketech) nakrájíme na kostky. Hrášek vyloupeme z lusků, případně použijeme mražený. V hrnci rozehřejeme olej s máslem a nejprve osmahneme do zesklovatění cibulku. Zasypeme mletou paprikou, krátce orestujeme, ale pozor, abychom ji nespálili, zhořkla by. Poté zalijeme trochou vody, rozmícháme, vsypeme hrášek a dolijeme další vodou tak, aby byl hrášek těsně nad pokrytý vodou. Hrášek asi 10 - 15 minut dusíme, nemusí být úplně doměkka. Poté vsypeme nakrájené tofu, podle potřeby dosolíme bylinkovou solí, opepříme a dochutíme lahůdkovým droždím. Můžeme přidat i oblíbené bylinky. Hráškovo-paprikovou omáčku s tofu ještě asi 2 - 3 minuty prohříváme. Rýži uvaříme podle návodu v osolené vodě a scedíme. Tofu v hráškovo-paprikové omáčce servírujeme s rýží. Z tohoto množství nám vyjdou 2 větší nebo 3 menší porce.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Tofu v hráškovo-paprikové omáčce s rýží

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena