Dršťky klasicky uvaříme, důkladně vypereme a pak vaříme v několika vodách, dokud se částečně nezbavíme typického pachu a také dokud dršťky nezměknou. Poslední vodu osolíme.
Na sádle osmahneme drobně nakrájenou cibuli, zaprášíme moukou. Uděláme světlejší jíšku, kterou postupně ředíme vývarem z dršek na hustou omáčku. Kdo nesnáší typický pach, částečně nahradí vývar vodou. Omáčku ochutíme solí, pepřem, majoránkou, drceným česnekem a vložíme nakrájené dršťky s kouskem nakrájeného uzeného masa nebo šunky. Povaříme. Přidám i kapku octa, mám dršťky radši mírně nakyslé. Kdo chce, může přidat smetanu nebo mléko.
Zadělávané dršťky zasypeme petrželkou, pažitkou a můžeme podávat. Zadělávané dršťky jsou výborné s vařenými bramborami nebo i samotné.