Žabí očka

Další z druhů nepečeného cukroví. Tentokrát s kandovaným ovocem a chutí kokosu.


4.521x
75 min

Postup přípravy

Nejdříve si uvaříme vejce natvrdo, které pod proudem vody zchladíme a oloupeme. Žloutky vyloupneme a nastrouháme na jemném struhadle.

Hmotu ze žloutků položíme na vál, přidáme cukr, plátky změklého másla, rum a kokos. Ze všech surovin vypracujeme těsto. Podle potřeby přidáváme kokos a cukr, aby se nám těsto příliš nelepilo a nebylo příliš řídké. Nakonec přimícháme potravinářské barvivo. Hmotu si rozdělíme na tolik dílů, kolem budeme chtít barev. Dáme ztuhnout do lednice.

Z těsta tvoříme menší kuličky, které uprostřed zmáčkneme a posypeme kokosem. Do důlku vtlačíme kousek kandovaného ovoce. Žabí očka umístíme do chladu a máme hotovo.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Žabí očka

Zpět na recept
Druh jídla
Cukroví
Národní kuchyně
Česká
K příležitosti
Vánoční recepty

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena