Vytuněný buřtgulášek

Recept na lehce vylepšený buřtguláš, který zasytí. A jen se po něm zapráší!


3.73x
60 min
1×

Postup přípravy

Cibuli nakrájíme nadrobno a dáme ji na kapce oleje osmahnout na pánvi. Jakmile začne cibule zlátnout, přihazujeme na kousíčky nakrájený kabanos nebo jiný točený salám, párky, apod. Vše společně ještě osmahneme, krátce před odstavením prolisujeme na pánev 6 stroužků česneku a po minutě vypneme plamen.

Do hrnce nalijeme asi litr vody, osmahnutou směs přendáme do vody a začneme ohřívat. Přidáme sůl, pepř, kmín (celý nebo drcený) a mletou papriku. Kdo má rád, může dát i polévkové koření. Mezitím, co se voda se směsí vaří, nakrájíme si brambory. Záměrně krájím na různé velikosti (větší a menší kostičky), něco se rozvaří a guláš zahustí. Jakmile máme hotovo, přidáme brambory do vody. Necháme vařit tak dlouho, dokud brambory nebudou měkké (asi 10 - 15 minut).

Poté do buřtguláše přidáme fazolové lusky, používám mražené. Vše necháme společně provařit. Mezitím si smícháme zakysanou smetanu s mlékem a moukou, vytvoříme si tak řidší kašičku, kterou guláš zahustíme. Protože smetana je lehce kyselá, přidávám do guláše lžičku cukru. Vše společně promícháme, necháme povařit a můžeme servírovat.

Vytuněný buřtgulášek je ideální podávat s čerstvým chlebem.
user-icon

autor handulka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vytuněný buřtgulášek

Zpět na recept