Tuhle pomazánku dělala máma většinou jako večeři a já jsem si na ni vzpomněla, když jsem u řezníka uviděla 84% lyonský salám. Ale na její přípravu lze použít jakýkoliv kvalitní měkký salám a také párečky.
5 ks | vejce |
8 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
20 dkg | kvalitní měkký salám 84% a více |
7 lžic | bio mayonéza |
A jak na tohle vynikající a zdravé jídlo? Absolutním základem jsou kvalitní suroviny. Potřebujete kvalitní rajčata plné chuti a vůně. 8 rajčat nakrájíme na kostičky, k tomu nakrájíme na nudle (pappardelle) lyonský salám, přidáme 5 vajíček nakrájených na kousky a 1 cibuli nakrájenou na jemno. Pomazánku osolíme, opepříme a přidáme majonézu (nejépe vlastní). Jako přílohu k rajčatové pomazánce mám svůj škvarkový chléb, protože pomazánka je lowcarb. Výborná je s kváskovým chlebem i bagetou.
Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem
Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.
autor 5jideldenne
Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021 O nás |Všechny služby |Volná místa |Reklama |Servis firmám
Všeobecné podmínky |Cookies |Ochrana osobních údajů |Zpracování osobních údajů |Odstranění osobních údajůJakékoliv užití obsahu, včetně převzetí článků je bez souhlasu Economia, a. s. zapovězeno.