Tuhle pomazánku dělala máma většinou jako večeři a já jsem si na ni vzpomněla, když jsem u řezníka uviděla 84% lyonský salám. Ale na její přípravu lze použít jakýkoliv kvalitní měkký salám a také párečky.
5 ks | vejce |
8 ks | rajčata |
1 ks | cibule |
20 dkg | kvalitní měkký salám 84% a více |
7 lžic | bio mayonéza |
A jak na tohle vynikající a zdravé jídlo? Absolutním základem jsou kvalitní suroviny. Potřebujete kvalitní rajčata plné chuti a vůně. 8 rajčat nakrájíme na kostičky, k tomu nakrájíme na nudle (pappardelle) lyonský salám, přidáme 5 vajíček nakrájených na kousky a 1 cibuli nakrájenou na jemno. Pomazánku osolíme, opepříme a přidáme majonézu (nejépe vlastní). Jako přílohu k rajčatové pomazánce mám svůj škvarkový chléb, protože pomazánka je lowcarb. Výborná je s kváskovým chlebem i bagetou.
Recept na francouzskou bagetu z domácí pekárny krok za krokem
Francouzské bagety jsou vynikajícím pečivem pro společné rodinné snídaně a lehké svačiny. Připravte si je snadno podle podrobného FOTORECEPTU.
autor 5jideldenne
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena