Vylepšená žemlovka

Recept na žemlovku z vánočky.


3.98x
60 min

Ingredience

cukr
máslo
300-400 gjablko
1 ksvánočka
mletá skořice
1 kelímekkysaná smetana

zálivka

3 ksvejce
mléko

Postup přípravy

Starší vánočku nakrájíme na kostky a zalijeme trochu mlékem, aby zvlhla. Jablka oloupeme a nakrájíme podle libosti. Do máslem vymazaného kastrolu dáme vrstvu vánočky, na to dáme jablka, posypeme cukrem, mletou skořicí a potřeme větší půlkou kysané smetany. Postup opakujeme, přičemž končíme vrstvou vánočky. Žemlovku posypeme cukrem, skořicí a poklademe kousky másla. Vylepšenou žemlovku dáme do trouby asi na 10 minut. Až se žemlovka trochu rozpeče, zalijeme ji rozkvedlanými vejci s mlékem a zbytkem smetany. Nakonec žemlovku dopečeme dorůžova. Upečenou vylepšenou žemlovku ihned podáváme.
user-icon

autor boša


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Vylepšená žemlovka

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena