Výborné maďarské lečo

Zeleninové lečo s klobásou podle receptu přivezeného z Maďarska. Vhodné i pro odpůrce vařené zeleniny, jelikož tam není vůbec poznat. Je to výborné hlavní jídlo - říká ten, kdo vařenou zeleninu nejí.


4.25x
60 min

Postup přípravy

Nejdříve si připravíme všechny ingredience. Cibuli nakrájíme na menší kostičky, papriku na kolečka, rajčata na čtvrtky či půlky podle velikosti a klobásu na kostičky.

Pokud doma nemáme klobásu, lze použít v podstatě i cokoliv jiného. Sama jsem tam nedávno dávala gothaj a také to bylo skvělé. Ovšem klobása je klobása. Papriku používám jakoukoliv, při větší barevné variaci to vypadá lépe. Rajčat přibližně jednou plnou misku - na počet tak cca 8 - 10 rajčat podle velikosti.

V dostatečně velkém hrnci osmažíme cibuli. Přidáme rajčata, papriku a lehce okořeníme. Nyní zmírníme oheň na téměř nejmenší stupeň a pomalu vaříme asi 30 minut. Občas trochu zamícháme. Pokud je třeba, přidáme vodu. Z rajčat je jich ovšem dost, tak není třeba ji tam dávat zbytečně, je to poté příliš vodové.

Nyní do hrnce klepneme všechna vejce a přidáme klobásu. Maďarské lečo necháme ještě dalších 20 minut povařit. Během přípravy občas lečo zamícháme a dostatečně okořeníme podle vlastní chuti.

Výborné maďarské lečo podáváme ideálně ihned.
user-icon

autor Maryse


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné maďarské lečo

Zpět na recept