Vážený autore-
1 celé balení droždí (42g) je na 1Kg mouky ( balní na 0,5kg = droždí je v jídle moc cítit).
To množství soli je taky dost tristní, u langosů stačí uplně bohatě jen špetka , protože slaný langoš se dělá pomocí česneku se solí (třený česnek, sul, voda), zatímco sladký pomocí sladkého potěru. A mlíka je spíš 300ml, výsledné těsto je hodně vláčné a trochu lepivé, kynout se nechvá tak dlouho dokud nenabyde cca dvojnásobek objemu, tzn za tu chvilku co píšete vám do požadovené konzistence nevykyne ( správné kynutí se nehoní vetším množství kvasnic ale časem a vhodnou teplotou).
jeho zplackování a smažení neí lehké,( je dobré mít mastné ruce od oleje) ale výsledek pak stojí za to.
Jinak ale solidní pokus o Maďarský langoš
Ondra
Re: Komentář k receptu Výborné maďarské langoše
Mě chutnalo i dětem :) dal jsem pouze jednu lžíci soly a těsto se mi povedlo.
Vojty
Super testo
Lepsi langose jsem nejedl, diky za recept
W+V
Komentář k receptu Výborné maďarské langoše
Dělala jsem podle receptu. Už kvůli ne dobrým komentářům jsem si koupila čerstvé kvasnice ať není problém. 3lzicky soli mi tedy přišlo přes příliš. Dala jsem 1,5 lžičky soli. Chuťově velmi dobré. I když jsem nechala hynout dost dlouho, tak byly takové tužší. Ale s chutí jsme je snědli
lumik
Komentář k receptu Výborné maďarské langoše
na 500 g mouky jsou 3 lžičky soli opravdu moc,ale co takhle nesypat slepě do těsta vše přesně podle receptu