Vaření.czReceptyVýborné maďarské langoše

Výborné maďarské langoše

Langoše, které jdou použít i nasladko.


4.580x
45 min
14×

Ingredience

těsto

1 lžičkacukr
3 lžičkysůl
250 mlmléko
1 kostkadroždí
500 ghladká mouka

podle chuti

3 stroužkyčesnek
máslo
kečup
tvrdý sýr
tatarka

Postup přípravy

Nejprve si připravíme kvásek z vlažného mléka, cukru a droždí. Kvasit necháme cca 10 minut. Potom uhněteme těsto z hladké mouky, kvásku a soli. Těsto odložíme na půl hodiny při pokojové teplotě. Z těsta uděláme bochánky (cca 6) a ještě je necháme chvíli odležet. Bochánky rozválíme nebo roztaháme do placek a smažíme v rozpáleném oleji. Hotové maďarské langoše potřeme rozpuštěným máslem s nastrouhaným česnekem, kečupem, tatarkou a sypeme nastrouhaným sýrem. Výborné maďarské langoše jdou připravit i nasladko, jen použijeme méně soli a hotové potíráme nugátovou pomazánkou.
user-icon

autor Neobee

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Výborné maďarské langoše

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena