Výborné loupáčky

Domácí loupáčky jsou výborné, lepší než kupované.


4.7147x
60 min
14×

Ingredience

těsto

sůl
70 gmáslo
1 ksžloutek
180 mlmléko
22 gdroždí
40 gcukr krupice
1 balíčekvanilkový cukr
400 ghladká mouka

na potření

1 ksžloutek

na ozdobu

2 lžícemák

podle chuti

citronová kůra

Postup přípravy

Těsto, které připravíme smícháním uvedených ingrediencí, můžeme zpracovat v domácí pekárně nebo ručně. Hotové loupáčkové těsto necháme vykynout a na pomoučeném vále vyválíme rohlíky a opět necháme kynout. Potom loupáky pomažeme rozšlehaným žloutkem a posypeme mákem. Plech s loupáčky dáme do rozpálené trouby a pečeme dorůžova.


Další recepty na pečivo najdete tady


Skvělé recepty na domácí pečivo: Upečte si voňavé rohlíky, dalamánky a croissanty


Došlo vám pečivo? Upečte si domácí, ono se mu stejně nic nevyrovná! Připravili jsme pro vás prověřené recepty na domácí rohlíky, dalamánky a houstičky, ale také na nadýchané croissanty, italskou ciabattu a briošky na hamburgery. Nechybí ani kynuté sladké pečivo, které ocení hlavně děti.


Skvělé


Když dojde droždí, zachrání nás kvásek: Skvělé recepty na kváskové pečivo


Ulovit při běžném nákupu kostku droždí se v těchto dnech může zdát jako výhra v loterii. Ale i tak se nemusíte vzdávat pečení, co vás zachrání, je kvásek - poctivý, řádně krmený a připravený bez zbytečných chyb. Jak na to?


Když

user-icon

autor televize


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Výborné loupáčky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká