50 ml | rum | |
1 kg | rajče | |
2 balíčky | vanilkový cukr | |
1 lžíce | kyselina citronová | |
1 kg | želírovací cukr |
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup
Máte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.
Se zeleninou se dá při vaření kouzlit. Ty nejlepší recepty z čerstvých rajčat
Rajčata jsou v kuchyni zcela nepostradatelná. Pokud milujete chuť zralých rajčat a chcete vyzkoušet nové recepty, máme pro vás tipy na zpracování a výborné pokrmy, ve kterých si rajčata můžete dopřát ve spoustě podob.
Videorecept: Krémová polévka z pečených rajčat podle Anny
Recept na polévku z pečených rajčat je v podstatě vhodný po celý rok. V létě můžete spotřebovat přebytky rajčat ze zahrádky a v zimě použijte rajčata z obchodu. Ta sice nejsou pořádně k jídlu, ale této polévce poslouží úplně stejně jako ta domácí.
Autor:veraricna