Snadný recept na rajčatovou mlsku pro zimní měsíce.
50 ml | rum |
1 kg | rajče |
2 balíčky | vanilkový cukr |
1 lžíce | kyselina citronová |
1 kg | želírovací cukr |
Rajčata omyjeme a nakrájíme na kousky. Nakrájená rajčata rozvaříme, rozmixujeme a propasírujeme. Přivedeme k bodu varu a vmícháme 1 kg želírovacího cukru nebo 1 kg cukru s 1 Pektolem, vanilkové cukry, lžíci kyseliny citronové a po rozpuštění cukru nakonec vmícháme rum. Horkou marmeládou plníme připravené skleničky se závitem, zavíčkujeme, převrátíme dnem vzhůru a necháme vychladnout. Výbornou marmeládu z rajčat používáme podle chuti třeba k namazání na chleba nebo jako náplň do různých moučníků. Tato marmeláda z rajčat snadno nahradí marmeládu meruňkovou.
Ještě ho stihnete: Ty nejlepší recepty na domácí kečup
Máte-li doma tolik rajčat, že najednou nevíte, co s nimi, nemusíte se přemáhat a snažit se je všechny sníst a denně z nich tvořit pokrmy. Jednodušší a praktičtější bude, když si z čerstvých rajčat vyrobíte domácí a zdravější kečup podle osvědčených receptů, který oceníte i během zimy a při vaření. Žádná chemie, konzervanty a látky, které při jeho přípravě jednoduše nepotřebujete.
autor veraricna
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena