Vrchlického medailonky

Recept na hlavní chod hodící se i na sváteční stůl.


3.06x
30 min
1×

Ingredience

5 clolej
15 dkgšunka
2 kscibule
podravka
2 kelímkysmetana ke šlehání
1 konzervasterilované žampiony
0.5 kgvepřová panenka

podle chuti

sůl
mletý bílý pepř

Postup přípravy

Všechny ingredience se odhadují podle velikosti masa. Z panenky nakrájíme medailonky, které osolíme a opepříme. Zeleninu očistíme. Šunku nakrájíme na nudličky, žampiony scedíme a cibuli nakrájíme na kolečka. Na pánvi orestujeme medailonky. Vyjmeme je z pánve, uložíme na teplé místo a do pánve vložíme kolečka cibule. Cibuli necháme zesklovatět. Pak přidáme žampiony, šunku a orestujeme. Orestovanou směs zalijeme smetanou, ochutíme solí nebo podravkou a již jen necháme prohřát. Vrchlického medailonky podáváme s brambory, rýží nebo hranolky. Jako levnější varianta se může použít kotleta.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Vrchlického medailonky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena