Voňavý rýžový nákyp s hruškami

Jednoduchý rýžový nákyp, který zapékáme v dortové formě.


4.619x
45 min
1×

Postup přípravy

Rýži dáme vařit s cukrem, vanilkou, medem a nasekanými mandlemi. Vaříme na pomalém ohni, dokud se mléko nevstřebá.

Hrušky oloupeme, odendáme jádřinec. Jednu hrušku nakrájíme na slabounká kolečka a přiložíme na dno vymazané a vysypané dortové formy. Ostatní hrušky nastrouháme na hrubším struhadle.

Žloutky a nastrouhané hrušky důkladně promícháme s uvařenou rýží a dáme do formy vyloženou hruškami.

Voňavý rýžový nákyp s hruškami vložíme do předehřáté trouby a pečeme na 180 °C 25 minut.

Voňavý rýžový nákyp s hruškami podáváme i jako dezert, nejlépe chutná ihned po přípravě a ještě teplý.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Voňavý rýžový nákyp s hruškami

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Italská