Rýžový nákyp

Recept na jednoduchou přípravu dětského jídla, které chutná i dospělým.


4.5257x
90 min
28×

Ingredience

směs

1 lžícecukr
3 ksvejce
100 gmáslo
2 hrnkymléko
1 hrnekrýže
1 špetkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr

podle chuti

ovoce

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout.

Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu.

Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C.

Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.
user-icon

autor Pajko01


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Rýžový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká