Rýžový nákyp

Recept na jednoduchou přípravu dětského jídla, které chutná i dospělým.


4.5257x
90 min
28×

Ingredience

směs

1 lžícecukr
3 ksvejce
100 gmáslo
2 hrnkymléko
1 hrnekrýže
1 špetkamletá skořice
1 balíčekvanilkový cukr

podle chuti

ovoce

podle potřeby

máslo na vymazání

Postup přípravy

Dáme rozpustit máslo, přidáme skořici. Po rozpuštění nasypeme neopranou rýži. Přidáme mléko a vaříme do změknutí rýže. Podle potřeby přilijeme mléko nebo vodu. Můžeme přidat cukr. Uvařenou rýži necháme vychladnout. Po vychladnutí k rýži vmícháme 3 žloutky a vanilinový cukr. Z bílků uděláme sníh a přidáme k rýžovému základu. Zapékací mísu vytřeme máslem, vlijeme polovinu směsi, poklademe ovocem a zalijeme druhou polovinou. Rýžový nákyp dáme zapéct asi na 40 minut do trouby vyhřáté na 190 °C. Rýžový nákyp podáváme jako sladký hlavní chod.
user-icon

autor Pajko01

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Rýžový nákyp

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena